Pages

Monday, March 1, 2010

Zambry lebih 'alim dari NizarAL-HUSSEYN
Seorang rakan mengemukakan pertanyaan kepada saya : Antara Zambry Kudeta dengan DS Nizar, siapa yang lebih nampak 'alim?

Termenung juga saya bila ditanya soalan 'tricky' macam itu.Tentu ada sesuatu muslihat , fikir saya. Apasal dia tanya soalan macam itu?

Walaupun saya tahu bahawa Zambry tidak pernah diminta oleh orang supaya kedepan menjadi imam solat , samada oleh kalangan orang-orang Umno sendiri mahupun oleh kalangan ahli persatuan Kongres India Muslim Malaysia (KIMMA)!

Saya juga tahu dan ramai orang yang juga tahu, bahawa nak berceramah ugama pun Zambry tidak sanggup walaupun dia lulusan UIA.

Walaupun saya tahu dan Satu Malaysia juga tahu, bahawa Zambry adalah lanun dari Pulau Pangkor yang telah merampas kerajaan Pakatan Rakyat di Perak ini...

Namun begitu, Saya tetap memberikan jawapan "Zambry adalah lebih 'alim daripada DS Nizar."

Ingatkan dah selesailah dengan jawapan tersebut...rupa-rupanya kawan itu sudah sediakan pula soalan selanjutnya.Kali ini agak pening nak cari jawapannya bila kawan saya itu tanya : Betul dah jawapan itu, tetapi apa alasannya?

Jenuhlah memikirkannya. Silap jawap nanti kena saman RM100 juta! Sungguh menakutkan .... Saya memendekkan bicara sebab nak tahu apa sebenarnya muslihat kawan ini . lalu dia pun berkata :

"Orang kata, Nizar hanya ada dua tompok hitam kat dahinya ...tetapi Zambry hitam keseluruhan tubuh badannya!" / end

dipetik dari blog ALHUSEYN

0 comments:

My Blog List

Free Blogger Templates

PAS - ISLAM 4 ALL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates